Wijkkrant 2023-02

Via deze link is de wijkkrant 2023-02 te lezen.

Voorgenomen opheffing Wijkplatform Elst-Oost

Tijdens onze vergaderingen van 20 september en 1 november hebben wij als Wijkplatform, op initiatief van het bestuur, stilgestaan bij de rol en functie van het Wijkplatform Elst-Oost.
Het Wijkplatform Elst-Oost bestaat als stichting al ruim 20 jaar, opgericht in een andere tijd. Het Wijkplatform was toen een belangrijke gesprekspartner en verbinder tussen de gemeente en de bewoners in de wijken De Eshof, Brienenshof, de Stationsbuurt, Westeraam en industrieterrein De Aam. Deze omstandigheden zijn inmiddels veranderd en dat roept de vraag op wat de toegevoegde waarde van het Wijkplatform nog is voor de bewoners van de wijken en de gemeente. Daarnaast
hebben we onszelf de vraag gesteld: wie vertegenwoordigen we nog? Is er nog draagvlak in de wijken? Het lijkt erop dat het Wijkplatform haar toegevoegde waarde verloren heeft.

Dit heeft volgens ons te maken met diverse omstandigheden:
● de digitalisering van de maatschappij;
● betere toegankelijkheid van de individuele burger naar de gemeente;
● de wijze waarop participatiebeleid door de gemeente ingezet wordt;
● individualisering van de maatschappij.

Daarnaast zien we dat het steeds lastiger wordt om vrijwilligers te vinden die zich in willen zetten voor
het Wijkplatform. Daarom hebben we als bestuur in afstemming met onze buurtvertegenwoordigers en betrokken bewoners op 1 november het principe besluit genomen om het Wijkplatform in het 1e kwartaal van 2024 op te heffen.

Tenzij zich enthousiaste en betrokken bewoners melden die de taken van het huidige bestuur over willen nemen en het Wijkplatform graag voort willen zetten. Indien dit niet het geval is zullen wij begin 2024 de noodzakelijke stappen zetten om het Wijkplatform te ontbinden.

Laatste nieuwsberichten

Neem contact op

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.