Goed idee voor jouw buurt? In oktober is er weer een nieuwe ronde waardecheques Overbetuwe Doet!

Tussen 5 en 13 oktober worden de waardecheques t.w.v. €7,- weer bezorgd. Dit is geld van de gemeente dat inwoners mogen besteden aan een initiatief naar keuze. Heb je een goed idee om jouw buurt of dorp leuker, mooier of beter te maken? Dan is dit het moment om je initiatief aan te melden op OverbetuweDoet.nl, hét platform voor bewonersinitiatieven. Na goedkeuring kun je samen met buurtbewoners waardecheques en andere donaties verzamelen voor de uitvoering van jullie initiatief.

Wat kan er allemaal met Overbetuwe Doet?
Breng gezelligheid in de buurt met een leuke buurtactiviteit, fleur de straat op met bloeiende planten in de boomspiegels of organiseer een straatspeeldag of culturele ontmoetingen. Draagt jouw initiatief bij aan een leefbare buurt of krachtig dorpsgevoel en is het in principe voor iedereen toegankelijk? Dan kan Overbetuwe Doet je helpen om voldoende geld, handjes en/of materialen te verzamelen. Kijk op OverbetuweDoet.nl wat anderen hebben gedaan. Je kunt zoeken op thema’s, zoals ontmoeting, kunst en cultuur of buitenruimte/groen. Op de website OverbetuweDoet.nl vind je de spelregels en meer informatie over hoe Overbetuwe Doet werkt.

Verdubbelaarsactie
Goed nieuws, deze najaarsronde krijg je de helft (tot een maximum van € 500,-) van het benodigde bedrag voor jouw duurzame idee nog steeds cadeau! De Verdubbelaarsactie voor duurzaamheidsinitiatieven loopt daarna af en stopt halverwege november dit jaar. De actie is begonnen om duurzaamheidsinitiatieven te stimuleren. Dat is goed gelukt!

Nog meer goed nieuws. In de afgelopen periode is er een subsidieregeling voor duurzame activiteiten ontwikkeld. Via de subsidieregeling is het mogelijk om maximaal € 3000,- te ontvangen voor duurzame activiteiten. Deze is terug te vinden is op www.overbetuwe.nl/duurzaamheid. Omdat de Verdubbelaarsactie afloopt is het éénmalig mogelijk om van beide regelingen gelijktijdig gebruik te maken om duurzaamheid wéér extra te stimuleren. Dus heb je een goed idee om jouw buurt te verduurzamen? Meld het initiatief dan snel aan op OverbetuweDoet.nl.

Wil je een initiatief starten en heb je hulp nodig?
Er zijn mensen in jouw eigen dorp die mee willen denken. Vind contactgegevens op OverbetuweDoet.nl onder de menuknop Partners. Of neem contact op met de dorpscontactpersoon van de gemeente via regisseur@overbetuwedoet.nl, Richard Huisman voor Oosterhout, Slijk-Ewijk, Herveld en Andelst (06 1528 7373), Sandra Mennen voor Driel, Heteren, Randwijk, Zetten en Hemmen (06 5808 1505), of Marco van Veen (06 2973 1918) voor Elst en Valburg.

Volg Overbetuwe Doet ook op Facebook voor het laatste nieuws en leuke weetjes.

Laatste nieuwsberichten

Neem contact op

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.